18-05-12

In de Hand Krant

kleiner0188_001.jpg

(de tekst hierboven:)

 

De laatste vrijdag voor het paasverlof was dit jaar niet de Goede Vrijdag van de goede week, het was wel opnieuw een goede vrijdag vol Brechts enthousiasme en solidariteit voor Broederlijk Delen.

De leerlingen van Klavertje 3, de Sint-Michielsschool en De Sleutelbloem wandelden hun sponsortocht voor de projecten van Broederlijk Delen in Zuid-Amerika. Na de voorgaande haast zomerse lentedagen, leek het zowaar licht herfstachtig: wat winderig, duidelijk frisser maar belangrijker, het was en bleef de hele dag droog.

Naargelang de leeftijd werden er door de drie graden 10, 15 of 20 km afgewandeld. Vermoeidheid was er nauwelijks, het had bijna wat meer mogen zijn! Vanuit Overbroek en Brecht was het doel de plaats van de middagpicknick Abdij Nazareth van de zusters Trappistinnen. Bovenop hun warme gastvrijheid stonden er ook dampende kannen warme chocomelk op de wandelaars te wachten. Voor wie er nog niet van heeft kunnen proeven: de keuken van de zusters smaakt heerlijk. Graag vanwege alle stappers een warme dank aan alle zusters.

Na het eten weerklonken voor de groepen ook allerlei Zuid-Amerikaanse klanken: Chileense gezangen, Cubaans gitarenfraais, Argentijnse ritmes, kortom na de middaghap en het grootste gedeelte van de wandeling een welgekomen animatie.

Wat kunnen we nog vertellen? De leerlingen van de derde graad zagen toevallig voor hun ogen een schip in de sluis naar boven stijgen, hadden voor heel wat kilometers een hond als trouwe metgezel (die we dan toch maar met de auto terug naar huis gebracht hebben), eenmaal terug in de school lag er voor iedere deelnemer een wandeldiploma te wachten en … we moeten toch zeker vertellen dat de hele vastenvoettocht voor Broederlijk Delen het fraaie resultaat van 7 577,80 euro heeft opgeleverd.  Wandelaars, zusters, en alle sponsors vol goede wil: zeer hartelijk dank en proficiat met het resultaat.

 

09:34 Gepost door zesde leerjaar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.