17-02-12

Cheops

 

 

Cheops is de farao die de grootste piramide heeft laten bouwen. De piramide is met 2.300.000 blokken solide kalksteen gebouwd. Die blokken wogen elk gemiddeld 2,5 ton. In totaal weegt de piramide 5 miljoen ton. Om al die stenen in de vorm van een piramide op te trekken had men 24 jaar en 4000 mensen nodig. Natuurlijk kunnen al die 4000 mensen niet alleen 2,5 ton sleuren. Ze trekken 1 steen met 10 man. Maar na die 24
jaar is de piramide van Cheops 230 m lang en 147 m hoog geworden.

4578 jaar geleden is de farao Cheops gestorven, dat was dus in 2566 v.C.. Hij is in totaal 23 jaar farao geweest. Dus moesten ze vroeger beginnen werken aan de piramide of na de dood nog verder werken.

kleinerDSCN2179.jpg


De Arabische kalief Al-Ma’mun  deed een poging om het geheim van de legendarische piramide van Cheops te ontsluieren. Hij hoopte veel schatten te vinden. Maar tot grote teleurstelling van de schatzoekers vonden ze niets, behalve een lege sarcofaag. De schattenrovers waren hen voor.

In de piramide zijn dode gangen, misschien zijn er geheime deuren en zitten er daar in die kamers nog schatten.

De piramide staat al meer dan 4500 jaar op een hoog plateau van de Nijl, samen met nog 2 andere piramides van 2 andere farao’s genaamd Chefren en Mykerinos. Deze 2 farao’s + Cheops vormen de piramides van Gizeh. Naast de piramide van Cheops zijn er in het zand planken gevonden. Als je die planken in elkaar steekt krijg je een grote dodenboor. Hij is van Cheops want op een aantal planken staat zijn naam.

Als laatste.
Toen de Egyptenaren leefden had de wereld (zoals zij dat zagen: Egypte, Griekenland en Italië) 7 wereldwonderen. Er bestaat er nu nog maar 1 van: de piramide van Cheops. En nu op dit moment in Egypte is de piramide en de sfinx van Gizeh  de grootste toeristische attractie.

Lara

kleinerDSCN2186.jpg


07:39 Gepost door zesde leerjaar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.