16-02-12

De woestijn en de Nijl

Hallo beste bloggers,


Ik ga jullie wat meer vertellen over:


DE WOESTIJN EN DE NIJL

 

Een woestijn is een gebied waar weinig of geen planten groeien.  De westelijke woestijn, waar ik jullie vandaag over vertel, is 3 miljoen vierkante kilometer groot.

Er zijn ook oases, dat zijn vruchtbare gebieden in de woestijn die voorzien zijn van water. De oases zijn met elkaar verbonden door wegen. Die wegen kun je met de bus, of voor de durvers, te voet afleggen.

De woestijn loopt van de westelijke oever van de Nijl tot aan Libië en van Soedan tot aan de Middellandse Zee. Er is ook een vliegveld, twee keer per week is er een vlucht naar Caïro. Overdag is het er bloedheet, maar ’s nachts kan het vriezen.

Het leven speelt zich vooral af aan de Nijl en aan de nijldelta.  Daar zijn akkers, grote steden, dorpen en nederzettingen.  Ook spoorwegen en wegen zijn er.

Het belangrijkste landbouwproduct van de Nijloevers is katoen.  Verder verbouwen de fellanhs (Egyptische boeren) tarwe, rijst, dadelpannen, aardnoten, fruit, groenten, tabak en vlas.  Een groot deel van de akkers word voorzien van water van de Nijl.

 

Nina

 

kleinerDSCN2184.jpg

 

 

16:35 Gepost door zesde leerjaar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.